Felhívás

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria és a prágai Garage Gallery közös pályázatot hirdet a Budapesten élő és alkotó művészek számára a 2023-as évre, alkotási, szakmai és művészeti kapcsolatépítési lehetőségre.

Az utazás ideje: 2023. június 1. – 2023. június 30.

A Garage Gallery a nyertes pályázónak szállást, műtermet, kiállítási lehetőséget, valamint 1000 eurót biztosít, ami magában foglalja a honoráriumot és az utazási költségtérítést.

A jelentkezés feltételei:
Azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és utazásuk 2020 előtt volt. A prágai Garage Gallery és a BTM – Budapest Galéria is elvárja, hogy olyan pályázók jelentkezzenek, akik megfelelő szinten tudnak beszélni a munkájukról és szakmai kérdésekről angolul és/vagy csehül. Kérjük, hogy nyelvtudásukról a regisztrációs adatlapon felelősséggel nyilatkozzanak.

Nyilatkozni szükséges arról is, hogy a pályázó 2022-2023-ban állami ösztöndíjjal milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget. Ez nem kizáró ok, pusztán tájékoztatás miatt kérdezzük. A pályázat nyertesétől a külföldi út után fotókkal kiegészített, írásos szakmai beszámolót várunk. A résztvevőket arra kérjük, hogy alkalmanként segítsék a Budapest Galéria művészcsere programját, hogy a Budapestre érkező külföldi művészek tájékozódni tudjanak a főváros művészeti életében, valamint a későbbi hazai pályázók teljesebb képet kaphassanak a csereprogramról.

A pályázat menete:
Jelentkezni csak elektronikus úton lehet a hermann.julia@btm.hu e-mail címen.
Az üzenet tárgya Prága2023 legyen.
Határidő: 2023. január 6.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
– a regisztrációs adatlapot és személyes adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot, mely letölthető az oldal alján
– a szakmai önéletrajzot és munkásságot bemutató dokumentációt egy PDF-ben összefűzve
– valamint maximum 2-2 ezer karakteres, magyar és angol nyelvű motivációs levelet a helyszín indoklásáról
maximum 10 MB méretben.

A pályázatokat a Budapest Galéria által meghívott szakmai zsűri bírálja el. A zsűri öt főből álló shortlistet határoz meg, amelyből a fogadó intézmény választja ki a nyertest.

A 2023-ra meghirdetett művészcsere pályázat szakmai zsűri tagjai: Frazon Zsófia, Hermann Júlia, Horváth Mátyás, Salamon Júlia

A pályázat elbírálásának várható határideje: január közepe.

Végső eredmény várható határideje: január vége.

További információ: Budapest Galéria Kiállítási Osztálya, Hermann Júlia hermann.julia@btm.hu

Regisztrációs adatlap és nyilatkozat: