Pótpályázat

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria pótpályázatot hirdet a fővárosban élő és alkotó művészek és művészpárosok számára a 2022-es év áprilistól júniusig terjedő időszakára alkotási, szakmai és művészeti kapcsolatépítési lehetőséggel Kassára a K.A.I.R. Kosice Artist in Residence partner megbízásából.
A pályázat elnyerésével a kiutazó szállást, műtermet, ösztöndíjat, utazási támogatást és szakmai segítséget kap a K.A.I.R. stábjától.

A pályázás feltételei:
Olyan aktív, Budapesten élő és alkotó művészek vagy művészpárosok jelentkezését várjuk (művészeti képzésben jelenleg résztvevőkét is), akik a Budapest Galéria művészcsere programján legfeljebb egyszer nyertek, és utazásuk 2018 előtt volt. A K.A.I.R. továbbá elvárja, hogy a három hónapos rezidencia alatt a művész vagy művészek kiemelten foglalkozzanak a COVID-19 vírus okozta változások, a lehetséges új politikai és kulturális megoldások és a környezet összeegyeztethetősége, illetve a klímaváltozás témakörével (bővebben az angol nyelvű kiírásban).

A pályázás menete:
Jelentkezni csak elektronikus úton lehet a hermann.julia@btm.hu e-mail címen.
Az üzenet tárgya Kassa2022 legyen.

Határidő: 2022. február 28. (hétfő) éjfél.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
– portfólió (angol és magyar nyelven) maximum 10 oldalnyi terjedelemben, maximum 10 MB méretben. Videómunkákat aktív, Youtube, Vimeo vagy más videómegosztó linkjén.
– művészi statement angol és magyar nyelven, maximum 1000 karakterben (nyelvenként)
– motivációs levél angol és magyar nyelven, maximum 3500 karakterben (nyelvenként), amelyben a pályázó vázolja pályázási szándékán kívül a témát is, amellyel a rezidencia alatt foglalkozni szeretne.
– önéletrajz, angol és magyar nyelven, amely az alap adatokon kívül magába foglalja a pályázó formális és informális képzéseit, valamint szakmai együttműködéseit.

A Kosice Artist in Residence-ről és a pályázatról bővebb információ az alábbi dokumentumban található:

Letöltés | Download (PDF, 261KB)

X