Április 2019

Beszélgetés Ryts Monet-val / Artist Talk with Ryts Monet

április 9, 2019 - 16:00 / 17:00 Vetítéssel egybekötött beszélgetés

BESZÉLGETÉS RYTS MONET-VAL

Ryts Monet a Budapest Galéria művészcsere programjának keretében márciusban egy hónapot töltött Budapesten. Előadásán bemutatja eddigi munkáit és kiállításait, valamint röviden kitér a Budapesten folytatott kutatására is.

Ryts Monet 1982-ben született Olaszországban és az elmúlt években számos rezidenciaprogramon vett részt Ausztriában, Belgiumban, Albániában, Szlovéniában, Hollandiában és Japánban. Jelenleg Bécsben és Velencében él és dolgozik. Az elmúlt évtizedben mind személyes mind professzionális értelemben a művész számos kutatást folytatott, amelyek egyfajta hiányt töltenek be a társadalmi változásokkal foglalkozó művészeti projektek terén, egyfelől egy nemzetközi kontextusban másrészt leginkább Európára fókuszálva.

Ryts rezidenciaprogramját a bécsi Kunstverein Wien Alte Schmiedével való együttműködés teszi lehetővé.

https://rytsmonet.eu/

A beszélgetés nyelve angol, a részvétel ingyenes.

Baw19: Kurátori tárlatvezetés a Mozgásterek című kiállításon

április 9, 2019 - 17:00 / 17:45 Tárlatvezetés

Kurátori tárlatvezetés a Csörgő Attila Mozgásterek című kiállításán

Az Új Budapest Galéria következő kiállítása Csörgő Attila munkáiból válogat egy nagyszabású önálló tárlat keretében. A hazai kortárs képzőművészet egyik nemzetközileg is legismertebb alkotójának korai, a kilencvenes évek elején született munkáitól a legújabbakig számos ismert, ritkán látott és korábban be nem mutatott művét gyűjtjük egybe, láthatóvá téve a művek kirajzolta intellektuális felfedezőút szerteágazó, de egyszersmind lenyűgözően konzekvens mivoltát.

Max. létszám: 30 fő
Regisztráció: https://www.bpartweek.hu/hu/programok/kuratori-tarlatvezetes-csorgo-attila-i-mozgasterek-cimu-kiallitasan/
Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.