<19 Szabadfogású Számítógép Verseny | 2018

Új Budapest Galéria

1093 Budapest, Fővám tér 11–12., (Bálna Budapest)

2018. december 1 – december 2.

WORKSHOPOK

2018. DECEMBER 1. (10:15–14:00) az ÚJ BUDAPEST GALÉRIÁBAN, A BÁLNA BUDAPEST ÉPÜLETÉBEN

A díjátadó napján különböző workshopokon vehetnek részt az érdeklődők (nem csak a nyertesek)!

1. W.O.M.B.A.T. – Workshop Oszcilláció, Mesterséges Intelligencia, Berhelés, Auditív Folyamatok Témában
12-18 évesek számára
Workshop vezetők: Sztojánovics Andrea, Szécsényi-Nagy Loránd, Nagy Ágoston

//////////////

2. Papíranimációs workshop
6-14 évesek számára
Workshopvezető: Bodócs-Usher Ruby

DÍJÁTADÓ ÉS KIÁLLÍTÁS

2018. december 1 – december 2.

A verseny tetőpontja egy egynapos esemény az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapest épületében, december elsején.

Délelőtt workshopok várják az érdeklődőket (10.15–14.00), 15 órakor a verseny meghívott nyertesei átveszik nyereményeiket és bemutatkoznak a külföldi partnerversenyek képviselői, majd 16 órakor megnyitjuk a pályaművekből rendezett kiállítást, mely még másodikán, vasárnap is látogatható.

A C3 Alapítvány 2018-ban 16. alkalommal rendezte meg a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt, amelyen 19 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt, egyénileg vagy csapatban. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. A verseny célja, hogy a műveken keresztül a gyerekek megmutassák kreativitásukat, újszerű ötleteiket, egyéni megoldásaikat, eredeti fantáziájukat. A beérkező műveket szakmai zsűri bírálja el.

A legjobbnak ítélt idei alkotásokat tekintheti meg a közönség december elsején és másodikán az Új Budapest Galériában. Elsején délelőtt workshopok várják az érdeklődő gyerekeket (10.15-14.00, regisztráció szükséges, lásd honlap), 15 órakor a verseny meghívott nyertesei átveszik nyereményeiket és bemutatkoznak a külföldi partnerversenyek képviselői, majd 16 órakor megnyitjuk a pályaművekből rendezett kiállítást, mely még másodikán, vasárnap is látogatható.

A verseny honlapja: www.verseny.c3.hu/2018/
Facebook: www.facebook.com/19SzabadfogasuSzamitogepVerseny
Instagram: www.instagram.com/szabadfogasuszamitogepverseny/
Videa csatorna: www.videa.hu/csatornak/szabadfogasu-szamitogep-28

Külföldi együttműködő partnerek: MB21- Medienkulturzentrum (Németország), U19 Create Your World – Ars Electronica (Ausztria), bugnplay.ch – Migros Kulturprozent (Svájc)

Támogatók: MOL Alapítvány, Internetszolgáltatók Tanácsa, GuiDance, Goethe Institut, Szamlazz.hu, RentIT, Microsoft Magyarország, Időkép.hu, New Wave Media Group, Új Budapest Galéria