3 in 1. | A Sass Valéria – Szabó Ádám osztály kiállítása

Budapest Galéria

1036 Budapest, Lajos utca 158. (földszint)

2019. április 12 – május 5.

Kiállító művészek:

Baigal Dölgön, Combarro Petra, Csukás Csenge, Fekete Zsuzsanna, Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Kocsis Barbara, Krausz Dániel, Körei Sándor, Majoros Lili, Nagy Gergő, Felix Reutzel, Sass Valéria, Sipos Ábel Mihály, Sipos Lilla, Szabó Ádám, Szabó Hajnalka, Tóth Dominika

(a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász hallgatói valamint tanáraik)

A kiállítás szervezői:

Sass Valéria és Szabó Ádám

Megnyitó:

2019. április 11., (kedd) 17:30

Megnyitja:

Farkas Tiffany

kurátor

Ha azt halljuk, hogy három az egyben, rögtön arra gondolunk, hogy ezt a kifejezést felgyorsult életmenetünk, vagy globalizált, a részletekkel gyakran nem törődő világképünk szimbólumaként is értelmezhetjük. Eszünkbe jut például az instant kávé, ami sohasem találhatja el senki ízlését, hiszen az ember leginkább úgy szereti a dolgokat, ha az összetevőket és azok keverési arányát saját maga adagolhatja. Eszünkbe juthatnak ugyanakkor olyan hármas egységek is, melyeknek élvezetére inkább csak áttételesen gyakorolhatunk hatást. Ilyen például: a test, lélek és szellem együttállása, melyeknek megfelelő aránya jó közérzetünk záloga; a tér három dimenziója, amely a szobrászat, és a filozófia művelőit évszázadok óta foglalkoztatja; a Berlinben éppen épülő House of One, mely a három monoteista világvallás gyakorlásának egyazon építményben ad helyet.

A három az egyben című kiállítás a mit, hogyan, milyen arányban kérdéskörre, a képzőművészet eszközeivel keres egyéni válaszokat. A kiállított munkák esetében a hármas egységnek úgy mibenlétét mint összetevőinek aranyát az alkotók maguk határozták meg.

Sass Valéria – Szabó Ádám