Művészetpedagógiai programok a Budapest Galériában

– Iskolai osztályoknak

A JELENTKEZÉS FOLYAMATOS (04.19. – 06.09.)

 

Felhőkakukkvár

Egyszer régen, valahol az Üveghegy közelében lebegett egy vár, az ég és a föld között. A hatalmas építményt nem emberek, hanem madarak készítették azoknak, akiknek nem jutott ház a Földön. A programra érkező gyerekekkel a galéria udvarán egy lebegő várat készítünk fonalakból, fóliákból és színes kartonlapokból.

Ajánlott korosztály: 6-8 évesek

Időtartam: 70 perc

Az úszó város

Történt egyszer, hogy egy gyönyörű, virágzó várost a kiszáradás fenyegetett. A kutak elapadtak, a folyók kiszáradtak, igy az emberek víz nélkül maradtak. Nem volt választásuk, el kellett hagyják otthonukat. Három nap és három éjjel hajóházakat építettek, ezeket egymáshoz erősítették, és vízre szálltak. A kiállításra érkező osztályok, miután meghallgatják a történet folytatását, csónakokat és épületeket hajtogathatnak, melyekből közösen egy vízi várost készítünk.

Ajánlott korosztály: 8-12 évesek

Időtartam: 70 perc

Naplenyomat

Képzeljük el, hogy a legjobb barátunk, aki egy távoli városba költözött, azt kérte tőlünk, hogy minden héten küldjünk neki egy képes beszámolót arról, mivel töltjük napjainkat, merre járunk, és mikor milyen hangulatban vagyunk. Miután megtekintjük és megbeszéljük Neogrády-Kiss Barnabás Solitude című fotósorozatát, mindenki összeállíthatja egy hetes beszámolóját úgy, hogy minden napjáról egyetlen felvételt készít.

Ajánlott korosztály: 12-16 évesek

Időtartam: 70 perc

Jelentkezés és további információ: Szabics Ágnes – szabics.agnes@budapestgaleria.hu, +36 20 9899 360.

Részételi díj: 800 Ft/fő.
A III. kerületi iskolákból érkező csoportoknak a Budapest Galéria múzeumpedagógiai foglalkozásai ingyenesek.
Helyszín: Budapest Galéria – 1036 Budapest, Lajos utca 158.