Művészetpedagógiai programok a Budapest Galériában

– Óvodai csoportoknak

Felhőkakukkvár

Egyszer régen, valahol az  Üveghegy közelében lebegett egy vár, az ég és a föld között. A hatalmas építményt nem emberek, hanem madarak készítették azoknak, akiknek nem jutott ház a Földön. A programra érkező gyerekekkel a galéria udvarán egy lebegő várat készítünk fonalakból, fóliákból és színes kartonlapokból.

Ajánlott korosztály: 4-7 évesek

Időtartam: 45 perc

 

Az úszó város

Történt egyszer, hogy egy gyönyörű, virágzó várost a kiszáradás fenyegetett. A kutak elapadtak, a folyók kiszáradtak, igy az emberek víz nélkül maradtak. Nem volt választásuk, el kellett hagyják otthonukat. Három nap és három éjjel hajóházakat építettek, ezeket egymáshoz erősítették, s vízre szálltak. A kiállításra érkező csoportok, miután meghallgatják a történet folytatását, csónakokat és épületeket hajtogathatnak, melyekből közösen egy vízi várost készítünk.

Ajánlott korosztály: 4-6 évesek

Időtartam: 45 perc

 

Tükörsziget

Az Óperenciás tenger közepén, nagyon-nagyon régen volt egy sziget, amelyet egy hatalmas vihar után úgy elárasztott a víz, hogy három részre szakadt. A víz alá került házak helyett újakat kellett építeni, de mindegyik kis sziget másképp épült újjá. A foglalkozás résztvevővel elképzeljük és megtervezzük, milyen épületekkel népesítették be a tengerlakók Tükörszigetet.

Ajánlott korosztály: 5-7 évesek

Időtartam: 45 perc

 

Részvételi díj: 800 Ft/fő
A III. kerületi óvodákból és iskolákból érkező csoportoknak a Budapest Galéria múzeumpedagógiai foglalkozásai ingyenesek.
Jelentkezés és további információ: +36 20 9899 360, szabics.agnes@btm.hu
Helyszín: Budapest Galéria – 1036 Budapest, Lajos utca 158.