inside express | KAULICS VIOLA, KÓTUN VIKTOR, SZENTESI CSABA

Budapest Galéria

1036 Budapest, Lajos utca 158.

2014. október 10 – november 9.

A kiállítás kurátora:

Konkoly Ágnes

A Balkon kortárs művészeti folyóirat inside express című rovata minden hónapban bemutat két fiatal kortárs képzőművészt, az FKSE (Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület) tagságából.

A Balkon által alapított INSIDER-díjat a mellékletben szerepelt alkotók közül elsőként Kaulics Viola, Kótun Viktor és Szentesi Csaba nyerte el.

Kaulics Viola fotóművész. Szimbolikus, letisztult képi világa, test és tárgy „portréi” a belső és a külső jelenségekre, pszichikai és társadalmi folyamatokra reflektálnak. Műveinek szereplőit nem individuális aspektusból, hanem a személyes vonatkozások kontextusából kiragadva, tárgyilagosan mutatják be.

Kótun Viktor képző- és performansz művész, de kollázsokat és installációkat is készít. A kiállításon a Kezdeti vázlatok egy posztneoavantgárd arcképcsarnokhoz #1 című installáció keretébe foglalva konceptuális tárgymunkákat mutat be, mely kortárs avantgardista alkotóktól – a Plágium2000 című projekt archívumából – a tűz témakörébe tartozó műveket válogat. A műveket az alkotókról készített digitális portrék kísérik, valamint Kótun Viktor további munkái.

Szentesi Csaba képzőművész festményeket, kollázsokat, installációkat, fényképeket készít. Történelmi szituációk, köztéri szobrok, műemlékek, és talált tárgyak újraértelmezése foglalkoztatja. A kiállítás három installációját mutat be, a Cím nélkül (disszociatív formaterv) a hetvenes évek hazai ipari formatervezését újragondolva kérdez rá a modernitáshoz való viszonyunkra. Mozgás/feszítettség című installációja keretében a hatvanas-hetvenes évek köztéri szobrászatáról szóló versekkel borítja be a terem falait, …not dead című projektje pedig egy nem létező szubkultúrához köthető találkozóhelyet jelenít meg a Budapest Galéria kertjében.

balkon_logo_150x67

A kiállítás a Balkon és a Budapest Galéria együttműködésében jött létre.

Támogatók:

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Nemzeti Kulturális Alap

cafe_budapest_logo
nka_logo_125x84